Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2013 22:17 - Съвети за Намиране на Работа
Автор: rabotalondon Категория: Новини   
Прочетен: 1338 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.01.2013 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Това са няколко стъпки, които са препоръчани от експерти от Лондон, които съветват как да си намерим работа. Ще ви помогнем с идеи от къде да започнете, към какво да се целите и как да успеете с изготвянето на CV и доброто представяна на интервю.  
    1) Намерете нова посока – Създайте списък с възможности за работа, като си мислите кое би ви допаднало най-много. Не ограничавайте мисленето си на тази етап – ако наистина искате нещо, защо да го отписвате. Добре е да разучите как други хора са се насочили към тази сфера.    
    2) Неща, в които сте добри – Хора, които се запитват какво да правят с образованието, което притежават, правят грешка. Добро проучване за намиране на работа започва с това дали сте идеен човек, имате ли дар слово, добри ли сте в това да помагате, обяснявате нещо на някого? Има много хора, които не се смятат за талантливи, но с малко повече задълбочаване може да намерите това, което наистина ще ви доставя удоволствие да работите.    
    3)  Помислете за уменията, които имате и за тези, които са нужни за дадената насока, която сте си харесали. Така ще можете да намерите видовете работа или индустрия, към която може да се насочите. Научете повече за себе си и се фокусирайте върху силните си страни.     
    4) Напишете си домашното – Много видове работа може да изглеждат хубави когато знаете малко за тях. И все пак, повечето пъти има 2 страни на монетата – разучете за лошите неща.     
    5) Във вече избрания сектор, намерете човек, който да питате кои са факторите, за които се смята, че са добри CV. Ако можете да си го позволите може да се свържете със специалист. Това е добре да е човек от сферата.    
    6) Вашият собствен маркетинг – Малките детайли могат да имат голямо значение. Употребата на качествени материали при изпращане на писмено CV (а не по интернет) може да направи кандидатурата ви да изпъкне – по-хубав плик и хартия могат наистина да впечатлят.     
    7) Не прекалявайте – Прекалено много блясък ще има обратен ефект. Избегнете цветовете и други преувиличени детайли – работодателите няма как да ви земат на сериозно с подобно CV.     
    8) Помощ от приятел – При направата на подходяща кандидатура за работа често биват допускани грешки. За това е добре да намерите ваш приятел, който да може да даде обективна оценка, съвет и др. Още по-добре би било ако има как този човек да е работещ в индустрията.     
    9) Мотивационно писмо – За 50% от работодателите това е фактор, който е важен почти колкото самото CV. Лесно може да бъде използван образец за такова писмо, като то трябва да бъде дооформено за нуждите на конкретната работа. Представете си, че сте работодателя и се поставете на негово място – какво би искал той от работниците си?    
  10) Търсене на работа онлайн – във Варна работни места могат да бъдат намерени, с което се опитвам да насоча вниманието към това, че често младите хора избират да отидат в по-голям град. Това може да стане онлайн – ако има конкретна професия или компания, която харесвате, лесно може да следите актуални предложения в интернет. 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rabotalondon
Категория: Бизнес
Прочетен: 32551
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930